sl
Novice > Večerja pri Wrenkhu

Večerja pri Wrenkhu

Priznana dunajska restavracija »Wiener Kochsalon Wrenkh« je bila ena izmed prvih, ki je »Pod stolpom« uvrstila na svojo vinsko karto.

Brata Leo in Karl Wrenkh želita s kombiniranjem starih avstro-ogrskih tradicij s sodobno mednarodno kuhinjo izkoristiti potencial Dunaja kot kulturnega talilnega lonca. Rezultat tega načina razmišljanja je tudi hišni telečji curry, ki temelji na stoletnem madžarskem receptu za gulyás (golaž).

Korenine Wrenkhovih segajo v ljubljansko območje, a slovenski izvor ni edino, kar jih povezuje z nami. »Wrenkhovi in Fürstovi enostavno 'pašejo' skupaj«, meni Karl Wrenkh. O vinu pa nadaljuje: »Cenimo ga zaradi vzajemnosti svežine kislosti in mineralnosti. Ta kombinacija se odlično poza z našimi jedmi.« Primerja tudi Grossov način dela z njihovim: »Lepo je videti, da se vinu dá čas, da se razvije. Visokokakovostna obrt vedno rabi svoj čas in tej filozofiji sledimo tudi v naši kuhinji,« pravi Karl.

Razpisujemo nagradno igro za večerjo za dva v središču Dunaja pri »Wiener Kochsalon Wrenkh«! Če si želite sodelovati, nam pošljite mejl z enostavnim sporočilom na vino@conrad-fuerst.si ali pustite sporočilo na Facebook Zidu: www.facebook.com/conradfuerst.

Nagradna igra poteka do vključno 10. junija 2012.

Kot vedno pa bomo še posebej veseli, če boste dodali svoje vtise ali mnenja o vinu!