sl
Novice > Pod stolpom: »Čisti užitek, odlično.«

Pod stolpom: »Čisti užitek, odlično.«

Medtem se je že dodobra razširila novica, da je letnik 2010 kljub velikemu izpadu pridelka ustvaril številna razveseljiva vina. Osnovno vino Pod Stolpom, ki je premierno vino hiše Conrad Fürst & Söhne, po mnenju uglednih vinskih novinarjev tako dviga ugled po krivici kritiziranega letnika.

»Že buteljka sama priča o dobrem okusu. Da o vsebini sploh ne govorimo. [...] V osnovnem vinu Pod Stolpom se prepletajo nežna kislina šipona, sadnost belega sauvignona in cvetica belega burgundca, ki se spojijo v povsem harmonično celoto,« je ponosen Gerhard Hofer v avstrijskem dnevnem časopisu »Die Presse«. [...več]

»Grossu je uspelo ustvariti prijetno harmonično in sadno belo vino, ki se preda in je spodobno narejeno – dostojen prvenec s potencialom za izboljšave,« piše Adi Schmid, somelje v dunajski restavraciji Steirereck, v reviji »profil«. Jed, ki jo priporoča k vinu Pod Stolpom: štefani pečenka! [...recetpt (v nemškem jeziku)]

Robert Gorjak, eden vodilnih slovenskih piscev o vinu, v dnevniku Slovenske novice takole opisuje Pod Stolpom: »Nos je zadržan, a čudovito pester, nikakor banalen, nobenega vonja tropskega sadja, ki bi ga pridelale selekcionirane kvasovke s posegom, ki se v šibkem letniku, kot je 2010, hitro primeri. Nota sauvignona po pričakovanju nežno prevladuje. Najboljše pride v ustih. Vino je uravnoteženo v vseh pogledih, karakter pa je nenavadno globok, vino ima oprijem, strukturo in mineralnost, ki je na Štajerskem prisotna samo med najboljšimi, v letniku 2010 pa silno redka. Sklene se v čistem dolgem pookusu. Čisti užitek, odlično.« [...več]